zondag, april 21, 2024

Team van Gino Mäder stapt uit de Ronde van Zwitserland

Actueel

Team Bahrain Victorious heeft besloten om zich terug te trekken uit de Ronde van Zwitserland. De reden hiervoor is de tragische val die donderdag resulteerde in de dood van hun ploegmaat Gino Mäder. Als gevolg hiervan werd de etappe van vrijdag geneutraliseerd en de collega’s van Mäder zijn begrijpelijkerwijs niet klaar voor de volgende reguliere etappe, Zateradg.

Desondanks kondigden de organisatoren van de wedstrijd aan dat de familie van Mäder hen wel steunt in het rijden op vrijdag als eerbetoon aan Gino. Tijdens de race kwamen de Spaanse leider Pello Bilbao, de Duitser Nikias Arndt, de Pool Filip Maciejuk, de Kroaat Fran Miholjevic, de Deen Johan Price-Pejtersen en de Italiaan Antonio Tiberi tegelijkertijd over de streep terwijl ze gebaarden voor Gino. Boven de finish stond een bord met de tekst “We rijden voor jou, Gino.”

Wielergemeenschap in schok

De wielergemeenschap rouwt om het verlies van de 26-jarige Zwitserse wielrenner Gino Mäder, die donderdag op tragische wijze overleed tijdens een val in de Ronde van Zwitserland. Mäder viel in een ravijn en ondanks pogingen om hem te reanimeren, overleefde hij het niet. De ploeg van Mäder, Bahrain-Victorious, uitte hun diepe verdriet in een welgemeende tweet, waarin ze hem herinnerden als een renner en een persoon die vreugde bracht in hun leven.

Mäder werd na de crash naar de lucht getransporteerd voor medische hulp en ondanks dat hij gereanimeerd werd, verloor hij helaas het leven op de intensive care. Zijn dood heeft schokgolven door de wielergemeenschap in Zwitserland gestuurd.

Ondanks zijn jeugd had Mäder al een indrukwekkende lijst van prestaties verzameld. In 2021 won hij een etappe in de Giro d’Italia en de witte trui voor beste jonge renner in de Vuelta d’España. Hij won datzelfde jaar ook een etappe in Parijs-Nice. Zijn nalatenschap als getalenteerde wielrenner zal door velen herinnerd worden.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen