vrijdag, mei 24, 2024

Middenvelder Erick Gutiérrez is rol van bankzitter zat en wil weg bij PSV

Actueel

Erick Gutiérrez, de 27-jarige middenvelder van PSV, heeft naar verluidt na vijf jaar bij de ploeg een vertrekwens ingediend bij de clubleiding. Volgens VI en het Eindhovens Dagblad vindt Gutiérrez dat hij te weinig speeltijd krijgt en wil hij elders nieuwe kansen zoeken. Hoewel hij dit seizoen 41 wedstrijden in actie kwam, is Gutiérrez meestal gebruikt als invaller. Maar hij wilde veel meer halen uit zijn tijd bij PSV. Als 36-voudig Mexicaans international is de middenvelder geen onbekende op het veld en is hij op zoek naar meer consistente speeltijd om hem te helpen groeien en zich te ontwikkelen als speler.

Terwijl Gutiérrez nog tot medio 2025 wordt uitgeleend in Eindhoven, verwacht PSV nog enkele miljoenen te ontvangen voor de middenvelder, mocht hij besluiten te vertrekken. De ploeg betaalde in de zomer van 2018 ongeveer 7 miljoen euro aan het Mexicaanse Pachuca voor Gutiérrez en hij heeft sindsdien 138 wedstrijden voor PSV gespeeld, waarin hij 12 doelpunten en evenveel assists produceerde.

Helaas nog geen belangstelling van andere clubs

Ondanks de wens van Gutiérrez om zijn carrière in Europa voort te zetten, is er momenteel geen concrete belangstelling van andere teams. Met zijn indrukwekkende staat van dienst en onmiskenbaar talent is het echter waarschijnlijk dat hij snel genoeg een nieuwe kans zal vinden. Voor PSV zou het verlies van Gutiérrez een klap zijn, maar de ploeg is niet vreemd aan heropbouw en aanpassing aan nieuwe omstandigheden. Of hij nu blijft of gaat, PSV zal een sterk team blijven, en Gutiérrez zal een kracht blijven om rekening mee te houden op het veld.

PSV heeft momenteel drie punten voorsprong op het op de derde plaats staande Ajax, met nog vier wedstrijden te spelen. De Eindhovenaren staan in de resterende wedstrijden tegenover Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, sc Heerenveen en het als vierde geplaatste AZ. Met AZ op vijf punten achterstand heeft PSV een grote kans om de runner-up positie veilig te stellen.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen