maandag, mei 29, 2023

Grand Prix van Azerbeidzjan krijgt een Spint Shootout

Actueel

Het komende Grand Prix weekend van Azerbeidzjan zal een uniek format hebben dat Formule 1 liefhebbers kan verrassen. Onlangs werd er gestemd voor een heuse Sprint Shootout, die we hieronder zullen toelichten.Het schema voor het weekend omvat de vrije training en de kwalificatie voor de race op zondag op vrijdag.

Op zaterdag is er nog een kwalificatie, die korter is dan gebruikelijk. Q1 is een verplichte sessie die 12 minuten duurt en waarbij nieuwe medium banden moeten worden gebruikt. De 15 coureurs die doorgaan naar Q2 nemen deel aan een sessie van 10 minuten, ook op nieuwe medium banden. De sessie voor de top 10 ten slotte duurt slechts 8 minuten en is verplicht op nieuwe zachte banden. Door deze opzet is er in Q3 misschien maar tijd voor één snelle ronde.

Eerst kwalificatie, daarna een sprintrace

Na de kwalificatie volgt de sprintrace in Bakoe. De winnaar van deze race krijgt 8 punten, terwijl de achtste klasser 1 punt krijgt. De details van dit unieke weekend hebben we eerder behandeld in een artikel toen het nieuws nog niet definitief was. Het F1 weekend zal op vrijdag gewoon doorgaan met de vrije training die om 11.30 uur begint.

De gebruikelijke kwalificatie voor de race van zondag staat gepland om 15.00 uur en de positie van de coureur op vrijdag bepaalt zijn startpositie op de racedag.Zaterdag is een unieke dag voor de Formule 1. Om 11.30 uur wordt een speciale tweede kwalificatie gehouden om de startopstelling te bepalen voor de sprintrace, die om 15.00 uur op het programma staat. De Grand Prix van Azerbeidzjan gaat zondag om 13.00 uur vroeg van start.

Het weekendschema voor de race omvat vrije training 1 op vrijdag om 11:30 uur en kwalificatie om 15:00 uur. Op zaterdag is er sprint kwalificatie om 11:30 uur en Sprint Race om 15:00 uur. Op zondag ten slotte begint de race om 13:00 uur.

 

Laatste nieuws

Michael van Gerwen wint voor de zevende keer Premier League

Op donderdagavond verzekerde Michael van Gerwen zich van zijn zevende Premier League titel en schreef daarmee geschiedenis als de...

Gerelateerde artikelen