zondag, april 21, 2024

Jumbo stopt eind 2024 als hoofdsponsor van het Nederlandse schaats- en wielerteam

Actueel

Het Nederlandse Team Jumbo-Visma, een van de meest succesvolle en getalenteerde ploegen van de afgelopen jaren, zal het vanaf eind 2024 moeten doen zonder de hoofdsponsor van de laatste jaren, Jumbo. Het concern heeft namelijk aangekondigd dat zij vanaf eind 2024 zullen stoppen met het sponsorschap van de Nederlandse wieler- en schaatsploeg.

Als team heeft Jumbo-Visma opmerkelijke successen geboekt in de wielerwereld, met een recordaantal van twintig overwinningen in slechts twee jaar tijd.  Jumbo, die sinds de oprichting van de ploeg in 2016 hoofdsponsor is van Jumbo-Visma, heeft een enorme bijdrage geleverd aan de wieler- en schaatssport, en aan de prestaties die de ploeg heeft neergezet. Hoewel de Nederlandse retailer niet langer de hoofdsponsor zal zijn, blijven ze een officiële partner van de ploeg, die ondersteuning biedt en er mede voor zorgt dat de ploeg succesvol blijft.

Het was een zeer vruchtbare samenwerking

De manager van het team, Richard Plugge, bedankte de Jumbo Groep voor hun bijdrage aan het succes van het team en zei dat hun steun “van onschatbare waarde” is geweest. Hij sprak ook over de ambitie van het team om het beste team ter wereld te blijven en de sport meer glorie te brengen.

De terugtrekking van Jumbo als hoofdsponsor van Jumbo-Visma is natuurlijk een groot verlies voor het team en de sport, maar het is ook een bewijs van het succes dat het team in zo’n korte tijd heeft behaald. Het team zal de komende maanden op zoek gaan naar een nieuwe hoofdsponsor. 

 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen