vrijdag, mei 24, 2024

Peter Bosz wijst FC Twente af maar houdt deur open voor Ajax

Actueel

FC Twente is op zoek naar een nieuwe trainer en bij alle speculaties was regelmatig de naam van Peter Bosz genoemd. Na alle speculaties gaf die aan dat hij op dit moment zeker niet de nieuwe trainer van FC Twente zal worden. De 59-jarige oefenmeester uit Apeldoorn heeft bedankt voor het aanbod en de clubleiding van FC Twente laten weten dat hij zijn hoop vestigt op “een grotere club.” Hij hintte daarbij op Ajax, die volgens hem ‘mag bellen’.

Dit nieuws maakte Bosz zelf bekend in een interview in Rondo, een voetbaltalkshow op Ziggo Sport. “Ik heb een gesprek gehad met FC Twente. Daar heb ik geluisterd naar wat zij willen en van plan zijn. Ik heb de club verteld dat het voor mij te vroeg komt. Eigenlijk een paar jaar te vroeg,” zei hij. “Ik hoop nog steeds dat er een grotere club komt.”

Ik wil graag nog een keer een grote prijs pakken

Het is begrijpelijk waarom Peter Bosz wil afwachten of een grotere club bij hem aan komt kloppen. Dit is immers een doorgewinterde veteraan die leiding heeft gegeven aan clubs als Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Het ziet er dus naar uit dat FC Twente elders op zoek zal moeten naar een nieuwe coach.

“Volgend seizoen wil ik echt weer aan de slag, maar in de praktijk nemen de meeste clubs toch vaak eind mei, begin juni een beslissing. Ik begrijp FC Twente, zij moeten verder, maar ik ga nu niet voor Twente beslissen,” aldus Bosz.

Bosz wil graag weer aan de zijlijn staan en een keer in zijn carrière een prijs pakken bij een grote club. “Iedere coach wil dat. In het jaar dat ik bij Ajax zat (2016/2017) was het mogelijk. Met 81 punten eindigden we dat seizoen als tweede achter Feyenoord. Ik weet zeker dat het met de juiste club en de juiste groep spelers mogelijk is om iets bijzonders op te bouwen.”

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen