zondag, april 21, 2024

Overheid Saoedi Arabië heeft shortlist van voetballers die ze willen rekruteren

Actueel

Persbureau AFP onthulde maandag dat Saoedische autoriteiten 10 (voormalige) voetbalsterren op een shortlist hebben gezet voor mogelijke rekrutering bij Saoedische clubs in de komende maanden. Op de lijst staan onder andere Lionel Messi en Karim Benzema, van wie beiden al enige tijd het gerucht gaan dat ze naar Saoedi-Arabië willen.

Andere namen op de lijst zijn Luka Modric, Hugo Lloris, Sergio Ramos, Jordi Alba, Sergio Busquets, N’Golo Kanté, Angel Di Maria en Roberto Firmino.De anonieme bron verklaarde dat het doel is om de meeste deals af te ronden voor de start van het komende seizoen op 11 augustus. De onderhandelingen met Messi en Benzema zijn naar verluidt al aan de gang in respectievelijk Parijs en Madrid.

Al-Hilal zou Messi benaderen met een potentieel jaarsalaris van rond de 400 miljoen euro, terwijl Benzema volgens Spaanse media mogelijk terugkeert naar Al-Ittihad, waar hij een contract ter waarde van 200 miljoen euro per seizoen zou kunnen verdienen. Als dit gebeurt, zou de voormalige international van Frankrijk evenveel verdienen als Cristiano Ronaldo, die afgelopen winter een contract tekende bij Al-Nassr.

Overheid koopt meerderheidsaandelen prominente voetbalclubs

Het Saoedi-Arabische staatsinvesteringsfonds (PIF) heeft meerderheidsaandelen verworven in vier grote lokale voetbalclubs, waaronder Al-Nassr, waar Ronaldo speler is. De andere drie clubs zijn Al-Hilal, Al-Ahli en Al-Ittihad. Om hun aantrekkingskracht op internationale voetbalsterren te vergroten, werden de clubs omgezet in bedrijven.

Het investeringsproject is bedoeld om meer topvoetbalsterren naar Saoedi-Arabië te lokken. Het nieuws werd maandag aangekondigd door de Saudische minister van Sport Abdulasis bin Turki al-Faisal. Deze nieuwste stap volgt op de aankoop van Premier League-club Newcastle United door het Saoedische staatsinvesteringsfonds twee jaar geleden, wat aangeeft dat Saoedi-Arabië van plan is om zwaar te blijven investeren in voetbal.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen