vrijdag, mei 24, 2024

Michael van Gerwen wint voor de zevende keer Premier League

Actueel

Op donderdagavond verzekerde Michael van Gerwen zich van zijn zevende Premier League titel en schreef daarmee geschiedenis als de nieuwe recordhouder. Van Gerwen’s overwinning op Gerwyn Price in de finale, met een score van 11-5, verstevigde zijn positie als de grootste speler in de geschiedenis van het toernooi en overtrof Phil Taylor’s vorige record van zes titels. Na zijn overwinning uitte van Gerwen zijn vreugde door te zeggen: “Het zou ooit gebeuren, leuk dat het vandaag al is.” Bekijk de video hieronder om hoogtepunten van de wedstrijd te zien.

Al wekenlang hamert hij op de playoff-avond in de O2 Arena in Londen, waar de winnaars gevierd zullen worden. Michael van Gerwen had een moeilijke start en haalde na de negende week van de zestien weken durende Premier League geen enkele finale. Aan de andere kant miste Gerwyn Price slechts één finale na week negen, terwijl Michael Smith drie van de laatste vier Premier League-avonden won. Van Gerwen herinnerde vanavond echter iedereen eraan wie de baas is.

Fantastische wedstrijden gespeeld tegen topsporters!

“Dit is na het WK het belangrijkste toernooi om te winnen,” verklaarde Van Gerwen na zijn eindzege op Viaplay. “Ik was niet de favoriet, maar bewijzen dat ik de beste ben was erg bevredigend,” voegde hij eraan toe, waarbij hij de uitstekende vorm van zijn tegenstanders Smith en Price van de afgelopen weken erkende. “Ik speelde twee fantastische wedstrijden tegen jongens die in topvorm waren. Ze hadden de afgelopen weken Premier League-avonden gewonnen, dus deze overwinning betekent veel voor me. Ik ben zeventien weken van huis geweest voor deze Premier League.”

Tijdens de halve finale leed Smith, de huidige wereldkampioen, een 10-8 verlies. Pas aan het eind van de wedstrijd, toen het Engelse publiek begon te juichen, vond Van Gerwen zijn draai. Smith kon echter geen comeback maken tegen de Nederlander, die in de finale van de Premier League doorging naar Price. In de halve finale bleek Price te dominant voor zijn Welshman Jonny Clayton en won met 10-2.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen