zondag, april 21, 2024

Aanvoerder Belgisch Nationaal elftal komt niet opdagen om aanvoerdersrel

Actueel

Doelman Thibaut Courtois (31) van België zal niet aanwezig zijn bij de komende EK-kwalificatiewedstrijd van het team tegen Estland. Hij ontbrak gisteravond bij de voortzetting van het trainingskamp van de Rode Duivels in Tubize, wat voor velen als een verrassing kwam. Naast een lichte knieblessure gaat het gerucht dat Courtois aarzelt over een aanvoerders kwestie binnen de ploeg van coach Domenico Tedesco.

Gisteravond verzamelde het Belgische team in Tubize na hun 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk. Morgen spelen ze in Tallinn tegen Estland. Tot ieders verrassing ontbrak Thibaut Courtois echter op de lijst. De bondscoach, Domenico Tedesco, had eerder aangekondigd dat het team volledig naar Estland zou afreizen.Er werd zelfs verwacht dat Courtois morgen de aanvoerdersband zou dragen. Tedesco had zijn waardering voor Courtois uitgesproken en zei een gesprek met hem en Romelu Lukaku te hebben gehad over de aanvoerdersband. Lukaku was de aanvoerder tegen Oostenrijk, maar Courtois zou het tegen Estland overnemen. Tedesco benadrukte hoe belangrijk het is dat Courtois zich gewaardeerd voelt door het team.

Waardering had tijdens 100ste wedstrijd moeten worden getoond

Vooral de verklaring van Tedesco was opmerkelijk, ogenschijnlijk een poging om de gewaardeerde Courtois te sussen. Ondanks dat hij werd geëerd voor zijn 100e interlandoptreden, werd de doelman van Real Madrid niet benoemd tot aanvoerder tijdens die wedstrijd in Brussel, iets dat hij wel graag had gewild, gezien de afwezigheid van Kevin De Bruyne.

Volgens insiders bij de Rode Duivels was Courtois ontevreden over de manier waarop de coach met de aanvoerderskwestie omging, zoals de Belgische krant Het Laatste Nieuws vanochtend meldde. Na de wedstrijd tegen Oostenrijk was Courtois afwezig.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen